Clases Guitarra Barcelona

¡Benvingudes i benvinguts!

¿Que és "Retalls"? Una mica d'història.

A principis del 2010, aproximadament, li vaig proposar a la Beatriu, la meva mare, buscar una manera de compartir les seves petites aficions i creacions, al temps que aprenia informàtica. Ella escrivia i dibuixava feia ja anys com a "hobby" i col.laborava habitualment a "La Trini", el diari del nostre barri, la Trinitat Nova. Per la seva banda tenia una bona colecció de dibuixos, punts de llibre i escrits de tota mena (poemes, opinió, canços traduïdes al català…) aixi com petits adorns i complements de roba. En un primer moment no ho va veure massa clar perque tot això només ho feia, i així s'ha d'entendre, com un divertiment personal, però el fet de que compartir el seu treball potser podria ajudar a d'altres la va engrescar a tirar-ho endavant. "D'acord, ho farem". Quan un Egea diu "ho faré" ja pot ensorrar-se el mon. Som cabuts de mena :)

Al setembre del 2010 la Beatriu anava a iniciar un curset d'informàtica a l'Associació de Veïns de la Trinitat Nova, el seu barri els darrers quaranta anys, per tal de començar a descubrir el món informàtic. El destí, que sempre fa la seva, va fer que ella no pogués realitzar fisicament aquest projecte i la va enviar "a l'altre barri", com diria ella, el 13 del juliol del mateix any als 73 anys 7 mesos i 3 dies. Lluny de rendir armes i seguint el seu esperit i voluntat aquesta plana és la mostra de que les idees segueixen sempre endavant i que tot final no és més que un altre principi. Amb la nova circumstància el projecte guanya una nova finalitat, la de recordatori i homenatge personal, reforçant la principal de compartir i, potser, ajudar. La filosofia del granet de sorra.


¿Per qué "Retalls"?

El nom del projecte comparteix diversos motius però hi ha dos de principals: per una banda la brevetat dels treballs, sempre realitzats en retalls de paper (al revés d'un rebut de la llum, d'una propaganda, a un sobre electoral, etc..), de roba, aprofitant qualsevol material, rarament una peça o una llibreta nova. Per un altre banda com a homenatge al ofici de modista que des de ben joveneta, des de els temps dels telers manuals, va exercir, dominar i estimar la Beatriu.

A la plana hem procurat captar l'esperit de la Beatriu, tant en el disseny i colors, com en la sencilleza i funcionalitat d'ús. El format digital i l’aprofitament dels materials conviuen al caire i  i l'arrel del projecte.
Arranquem un Retalls que anirem millorant periòdicament a mida que anem remenant fulls, llibretes i demés material. Donar les gràcies a la meva companya, la Soraya Diebra, pel seu suport i ajut, al Joan i al Víctor de la AVV Trinitat Nova, a la gent de la revista "La Trini" i a tots els amics i amigues que ens fan costat incondicionalment.

Esperem que us sigui agradable l'estada. Recordeu: no hi ha cap pretensió. L'objectiu principal d'aquest espai és recordar, compartir i, potser, ajudar. Tothom és ben rebut i convidat a mirar, llegir i pensar...la porta és oberta.


Jordi Egea
Barcelona 10 de desembre de 2010
Darrera actualització 10/12/2020Beatriu Egea Monferrer. Retalls, el racó de la Bea.


© RETALLS - EL RACÓ DE LA BEA - Tots els drets reservats.